Un CRM care îți clarifică și eficientizează afacerea

Noi ne-am personalizat sistemul MiniCRM în așa fel încât să deschizi cu un singur click aplicația și să vezi următorul pas pe care vrei să îl faci. Să nu trebuiască să stai să te gândești ”ok, oare ce aș face acum, ce ar fi mai bine să fac”.

Pentru că lipsa de claritate duce la performanțe slabe. Iar noi am folosit sistemul MiniCRM și am construit un proces de business pe baza lui, astfel încât să aducem claritate.

Mircea Barticel, CEO, BDM Roof System

Mircea Barticel, CEO la BDM Roof System, nu este doar un antreprenor care are în spate mai mult de 10 ani de business cu afacerea sa, ci este mai mult decât atât: un om de vânzări care a dorit să devină antreprenor.

L-am invitat la Mindsetters, podcastul MiniCRM despre antreprenori buni care vor să fie și mai buni, pentru a vorbi despre sistemul pe care l-a gândit și care l-a ajutat să crească această afacere.

Orice afacere puternică are la bază un sistem și un mindset antreprenorial

Mircea Barticel mi-a spus de la început că mindsetul său de antreprenor se bazează pe cel al omului de vânzări Mircea Barticel.

Să îți placă, să fii îndrăgostit de produsele și serviciile pe care le vinzi. Acesta este secretul pentru a face vânzări de performanță. Atunci când, ca om de vânzări, nu mai crezi în produsele pe care le vinzi, nu vei mai putea fi un om de vânzări bun.

Iar ca antreprenor, Mircea crede în claritate și în transparență. Claritate pentru obiectivele sale și pentru echipa sa. Transparență pentru clienți și parteneri.

Ca antreprenor, folosind un sistem precum MiniCRM, scapi de frustrări

Fără un sistem care să îți arate clar ce informații sunt, activități, persoane responsabile, nu vei putea știi niciodată dacă un proiect va avea succes sau de ce un proiect a eșuat.

Ca antreprenor va trebui să asculți scuze și nu vei putea să faci nimic pentru asta. Aici intervine frustrarea și stresul, pentru că îți dai seama că nu-ți poți controla propriile proiecte.

Cu un sistem în spate, lucrurile sunt mult mai clare: știi de ce un proiect nu a funcționat și știi foarte clar ce ai de făcut astfel încât data viitoare să funcționeze. Și în același timp poți să ții cont și de probleme reale și de modul în care lucrează echipa ta.

Iei decizii mai bune și mai ușor

Dacă nu ai procese în afacerea ta, atunci nu poți să-ți controlezi propriul business. Dacă nu știi în fiecare moment ce se întâmplă în business-ul tău, atunci nu poți să iei decizii bune și decizii clare, ușoare.

Ca antreprenor știi că trebuie să iei o decizie. Situația te forțează să iei o decizie, însă tu nu ai informații și nu știi pe ce să-ți bazezi decizia respectivă. De aceea, iei o decizie sub impulsul momentului, fără informații, și adesea se dovedește a fi o greșeală.

Într-un sistem precum MiniCRM, ai toate datele la un singur click. Îți poți fundamenta foarte ușor decizia și poți vedea cu claritate ce ai de făcut. Și, ceea ce este cel mai important, ai toate datele afacerii tale, pe care le poți verifica astfel încât să fii sigur că decizia ta se bazează pe informații corecte și reale.

Responsabilitățile sunt clar definite

Mircea folosește sistemul MiniCRM și pentru că are nevoie să ofere echipei sale o metodă prin care toate responsabilitățile să fie clar definite. Să știm cu claritate cine de ce se ocupă, cu cine trebuie să colaboreze, ce documente trebuie să trimită, cărui client.

Fără responsabilități clar definite nu poți avea un business performant. Iar MiniCRM face exact acest lucru: aduce claritate în munca în echipă.