Sistem CRM pentru vânzări

Lucrează eficient cu numere mari de lead-uri. Câștigă timp și crește vânzările.
 

Rapoarte vânzări generate automat

Problemă

Tudor este un manager de companie. A observat că, în unele perioade, vânzările merg mai prost, dar nu reușește să înțeleagă de ce.

Soluție

Pasul 1: Cu MiniCRM, Tudor are rapoarte automate despre activitatea companiei. Vede, în timp real, rata de închidere a vânzării per agent și per echipă. Observă că 2 dintre angajații mai noi au perioade în care ratele lor scad.

Pasul 2: Verifică și un raport despre motivul pierderii vânzării și observă că, în perioadele respective, aceștia au avut de-a face cu clienți dificili, cu nevoi foarte specifice.

Pasul 3: Folosind o sistematizare în MiniCRM, se va asigura de acum că lead-urile cu nevoi complexe vor ajunge mereu la cel mai experimentat angajat din echipă.

MiniCRM poate să îi ofere lui Tudor și rapoarte prietenoase despre:

  • ciclul mediu al unei vânzări
  • motivele cele mai frecvente pentru care se pierd vânzări
  • numărul de apeluri efectuate
  • numărul de reactivări
  • numărul de lead-uri care se află în pipeline
  • previziuni ale veniturilor din vânzările aflate în pipeline
  • orice alt tip de date are în sistem

Dacă vezi că scade rata de conversie și numărul de lead-uri, îți dai seama ce se întâmplă și intervii asupra produselor și ofertelor. Sau dacă numărul de lead-uri este la fel, și scade numărul de clienți sau conversia, atunci poți să îmbunătățești personalul sau ofertele.

George Scheau - Manager Gobilier

Câștigă timp prin automatizare vânzări

E-mailuri, ofertare, remindere și follow-up trimise automat.

Problemă

Sergiu trimite zeci de oferte în fiecare zi, dar uită uneori să facă follow-up, din cauza volumului mare. Astfel pierde oportunități.

Soluție

Pasul 1: Cu MiniCRM, va putea genera oferte personalizate cu doar câteva click-uri, economisind ore întregi de lucru.
 

Pasul 2: Mai mult, poate seta o automatizare care să trimită un e-mail automat celor care nu au răspuns în termen de X zile la mesajul său inițial.

Sarcini generate automat pentru membrii echipei de vânzări.

Problemă

Echipa de vânzări este neperformantă. Liderul de echipă trebuie să le amintească zilnic angajaților ce au de făcut și pe cine trebuie să contacteze.

Soluție

Pasul 1: Cu MiniCRM, este setat un sistem prin care imediat ce apare o oportunitate nouă, un membru al echipei primește automat sarcina de a îl/o contacta.
 

Pasul 2: Astfel de sarcini automate pot fi setate pentru o varietate de alte situații: “sună clienții indeciși”, “cere feedback de la lead-urile pierdute”, “cere informații suplimentare” etc.

Nu mai uiți nimic despre lead-uri

Informații centralizate în timp real despre statusul oportunităților

Problemă

Andrei și Dan fac vânzări pentru aceeași companie. Pentru că nu au un sistem unitar, în mod frecvent se întâmplă să sune aceeași persoană, fără să știe unul de celălalt.

Cel mai grav e atunci când Andrei face o ofertă diferită de cea pe care a făcut-o deja Dan aceluiași client.

Soluție

Pasul 1: MiniCRM adună toate datele despre un client sau lead, în timp real, în același loc. Atât Dan, cât și Andrei, pot să vadă tot ce s-a discutat cu persoana de contact, prin simpla vizualizare a cardului de oportunitate.
 

Pasul 2: Mai târziu, tot aici vor putea vedea dacă acest client a solicitat suport de la helpdesk și pentru ce, când i s-a emis ultima factură etc. Întreg jurnalul clientului, de la primul contact cu firma până în prezent.

Sistem unitar, transparent, care trimite notificări

Problemă

Andrei a plecat din companie de 2 luni. Stabilise cu un potențial VIP customer că revine peste 3 luni să închidă o vânzare. Acum că Andrei a plecat, acest potențial client se va pierde.

Soluție

Pasul 1: Cu MiniCRM, chiar dacă Andrei nu mai lucrează în companie, în ziua stabilită pentru follow-up, va apărea o sarcină de lucru pe calendarul colegilor săi.
 

Pasul 2: Colegul care va prelua sarcina poate continua ușor discuția exact din punctul în care rămăsese. Nu se mai poate uita de nicio oportunitate.

În momentul în care un coleg era în concediu și alți colegi trebuia să îi preia clienții, nu știau cum să îi abordeze, unde să îi plaseze. Era destul de greu de urmărit în Excel. (...) Să ții o evidență într-un Excel și un sistem CRM este exact de parcă ai trece de la o căruță la o mașină.

Marian Stoica - Regional Sales Manager, Endress Group România
Telekom Emiral Pallex Auchan