Cum poate MiniCRM să îți susțină afacerea

În peisajul digital actual, companiile de toate dimensiunile caută în mod constant modalități de a-și eficientiza operațiunile și de a stimula creșterea. Deși există multe sisteme și programe potrivite pentru a susține procesele unei întreprinderi, fie ea la început de drum sau cu veritabili ani de activitate în spate, cea mai potrivită metodă, prin care poți gestiona toate obiectivele sub aceeași umbrelă, rămâne implementarea unui sistem CRM.

De ce e util să folosești un sistem CRM

 • Un sistem CRM centralizează toate datele despre clienți și potențiali clienți, într-un singur loc. Astfel se evită informațiile dublate, neconcordanțele și datele pierdute. În plus, datele sunt mult mai ușor de accesat decât în cazul tabelelor Excel, agendelor sau notițelor din telefon.
 • Economisește timp de lucru semnificativ, datorită automatizării activităților repetitive. Oferte, contracte, emailuri, facturi recurente, proceduri interne – toate pot fi generate și trimise automat, în baza datelor din sistem.
 • Ordonează activitatea angajaților și le crește randamentul: nu se mai întârzie cu ofertarea, cu follow-up-ul etc.
 • Generează rapoarte regulate despre orice date din activitatea companiei: vânzări, rapoarte de activitate, rezultate campanii marketing etc.

Dintre multitudinea de soluții CRM disponibile pe piață, MiniCRM se remarcă drept o platformă cuprinzătoare și intuitivă, concepută pentru a cataliza succesul afacerii. În continuare vei afla cum poate MiniCRM să susțină afacerea ta, și cum te ajută să crești.

Cine poate folosi MiniCRM

Orice tip de companie care lucrează cu clienții, indiferent de mărime și de domeniul de activitate poate folosi un CRM, cel puțin pentru marketing și vânzări. Există sisteme CRM potrivite și pentru companiile mai mici, chiar dacă acestea nu vor folosi chiar toate funcționalitățile pe care le-ar folosi o întreprindere mare.

Echipele project based: planificarea activităților, responsabilii și termenele limită pot fi administrate ușor, indiferent de departament. Poți vedea în orice moment dacă obiectivele sunt atinse precum și unde e nevoie de îmbunătățiri.

Echipa de vânzări: își poate crea propriul pipeline, astfel încât să optimizeze fiecare etapă a achiziției de clienți. Managerul are o viziune de ansamblu asupra performanței procesului de vânzare, a echipei în general sau a unor membri în particular, astfel încât să optimizeze procesele care nu aduc rezultate. După ce lead-urile se transformă în clienți, gestionarea acestora se face tot în CRM.

Departamentul de marketing: corelând CRM-ul cu campaniile în desfășurare (newslettere, reclame pe Facebook sau Google etc.), echipa poate să urmărească întregul parcurs al utilizatorilor/clienților de la click până la conversie, iar informația se corelează automat cu datele pe care le folosește departamentul de vânzări. Se poate vedea sursa fiecărui lead.

Helpdesk și suport clienți: toate cererile clienților sunt centralizate și se alocă eficient responsabilii. Se pot seta răspunsuri predefinite la anumite probleme recurente. Informația se corelează cu datele din celelalte departamente, astfel încât atunci când, de exemplu, un client sună compania, să se poată vedea automat tot istoricul său (când și cum a devenit client, ce servicii folosește, ce probleme a mai avut în trecut etc.).

Facturare și contractare: aceste activități se pot automatiza complet cu diverse șabloane, astfel încât să fie generate și trimise automat. Se pot emite automat facturi recurente și se pot urmări plățile.

MiniCRM crește capacitatea companiei de a prelua și gestiona clienți, astfel încât, în general, utilizarea sa are ca rezultat o creștere a veniturilor companiei.

Ce îți oferă MiniCRM

Gestionarea simplificată a clienților

MiniCRM centralizează datele despre clienți, permițând întreprinderilor să își înțeleagă mai bine clientela. Cu MiniCRM, poți strânge și organiza fără efort informații importante despre aceștia, inclusiv date de contact, istoricul achizițiilor și a interacțiunilor, preferințele de comunicare și multe altele. Prin consolidarea acestor date într-o bază de date unificată, întreprinderile își pot lua adio de la foile de calcul fragmentate și de la sistemele dezorganizate, prioritizând astfel eficiența operațională și coerența între departamente.

Managementul lead-urilor

În căutarea unei creșteri susținute, gestionarea eficientă a lead-urilor este esențială. MiniCRM echipează întreprinderile cu capacități solide de urmărire și de cultivare a potențialilor clienți, facilitând o progresie fără probleme în procesul de vânzare. De la generarea de lead-uri până la conversie, MiniCRM oferă instrumente intuitive pentru captarea de lead-uri, atribuirea de sarcini, monitorizarea progresului și analizarea indicatorilor de performanță. Prin eficientizarea proceselor de gestionare a lead-urilor, companiile își pot optimiza eforturile de vânzare, pot accelera încheierea de tranzacții și pot maximiza generarea de venituri.

Abordarea personalizată a clienților

Genericele comunicări în masă nu mai sunt suficiente în era digitalizării, în care toată lumea așteaptă o interacțiune autentică. MiniCRM permite întreprinderilor să creeze conexiuni semnificative cu clienții prin strategii de comunicare personalizate și direcționate. Utilizând caracteristici sofisticate de segmentare și automatizare, acesta permite întreprinderilor să livreze mesaje, oferte și conținut personalizat clienților individuali în baza preferințelor, comportamentelor și interacțiunilor acestora. Prin transmiterea mesajului potrivit către publicul țintă la momentul oportun, întreprinderile pot cultiva relații mai puternice, pot stimula implicarea și pot încuraja loialitatea față de marcă.

Cum te poate ajuta MiniCRM concret

 • Îmbunătățește relația cu clienții tăi, dar mai ales gestionarea acestora
 • Îți oferă o viziune de ansamblu asupra celor mai importante aspecte ale afacerii tale
 • Te ajută să evaluezi corect rezultatele echipelor și colegilor tăi
 • Ajută colegii și departamentele să știe mereu ce au de făcut și în ce etapă se află proiectele tuturor
 • Oprește tendințele de micromanagement prin eficientizarea muncii tuturor colegilor
 • Vei avea certitudinea ca datele clienților tăi sunt centralizate și în siguranță
 • Te ajută cu creșterea vânzărilor ceea ce înseamnă creșterea performanței și a productivității afacerii tale

Dacă ești curios să vezi ce poate să facă MiniCRM pentru compania ta, nu trebuie decât să îți faci un cont de test, complet gratuit. Iar dacă vrei să optezi pentru implementare dar ai rețineri crezând că urmează un proces lung și complex, nu uita că avem consultanți, workshopuri și tutoriale, menite să te ajute la fiecare pas.