Antreprenoriatul înseamnă o bună tranzacționare a încrederii, Ciprian Teleman

Trăim într-o lume interconectată, de rețele, în care opiniile oamenilor de acolo te influențează mai mult decât reclamele de la TV (…)

Antreprenoriatul de subzistență nu are un mindset de creștere și, de aceea, nu este interesat de digitalizare; dimpotrivă, antreprenorii autentici sunt cei care vor să crească și care sunt extrem de preocupați de digitalizarea și eficientizarea afacerilor lor (…)

Ciprian Teleman

Invitatul acestui podcast este Ciprian Teleman, antreprenor care dezvoltă două afaceri în IT și consultanță financiară și a fost Ministru al Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În activitatea lui de antreprenor dar și în cea de ministru, Ciprian Teleman s-a orientat mereu după o regulă care este despre încredere: tranzacționarea corectă a încrederii față de echipă este cel mai important lucru pe care îl înveți ca și antreprenor și este și cheie succesului unei afaceri. 

Dacă reușești să tranzacționezi bine întrecerea în interiorul echipei tale, clienții, veniturile și succesul devin doar o ”consecință plăcută” și firească.

O afacere se construiește cu o echipă care își cunoaște direcția în care merge și crede în această direcție. Așadar, dacă vrei să re-pui o afacere pe picioare, primul pas este să comunici clar direcție în care se îndreaptă. Ce obiective ai, ce misiune, ce valori respecți.

Sunt extrem de multe firme în România, sunt sute de mii de firme care nu au făcut pasul spre digitalizare. Extrem de multe nu au nici măcar un website. Și asta înseamnă că, pur și simplu, nu au acces la o rețea globală de resurse și oportunități.

Cei care au un mindset de creștere vor dori și vor investi efort și bani pentru digitalizarea firmelor lor. Ceilalți, care sunt doar antreprenori de subzistență, se vor confrunta la un moment dat cu decizia grea de a închide sau de a reduce considerabil activitatea.

Urmărește mai jos podcastul nostru cu Ciprian Teleman: