Ca să poți crește bine un business, trebuie să te cunoști bine pe tine

Performanța firmei depinde de performanța echipei. Iar performanța echipei depinde de cât de bine se completează membrii ei. Și, pentru a ști ce fel de oameni și de competențe ai nevoie în echipă, ai nevoie să te cunoști pe tine foarte bine. Să știi ce ai nevoie și ce te poate completa cel mai bine.

Mircea Săplăcan este ownerul Emiral Media, unul dintre partenerii foarte activi ai MiniCRM România și un bun cunoscător și promotor al metodologiei de creștere a productivității Get Things Done (care stă și la baza sistemului MiniCRM).

Însă, înainte de orice, Mircea Săplăcan este un antreprenor care are ca obiectiv să pună lucruri și oameni în mișcare. Cum face asta? Află în acest podcast.

Știi dacă ești antreprenor autentic abia atunci când îți ajunge cuțitul la os

Sunt destule momente în care, ca antreprenor, îți ajunge cuțitul la os: lipsă de bani, de oameni, de timp. Aceste momente de criză, când poate chiar existența firmei este în joc, scot din tine cele mai bune idei și cea mai mare motivație. Abia atunci când ești cu cuțitul la os se vede cât de antreprenor ești cu adevărat.

Ca antreprenor, ai mereu de înfruntat provocări și acestea sunt cu cât mai mari cu cât obiectivele și ambițiile tale sunt mai mari; de aceea e important să înveți să te confrunți cu aceste provocări cu zâmbetul pe buze, să le iei mai ușor, să nu le lași să te doboare… Pentru că dacă tu ești jos, atunci și echipa ta va fi demoralizată.