Setarea SenderId, DKIM și branded email

Ai nevoie de drepturi de administrator pentru a seta SenderId-ul și DKIM.
Setările SenderId, DKIM și branded email previn livrarea emailurilor în SPAM.
Pentru a face aceste setări este nevoie să adaugi domeniul de email al companiei tale în MiniCRM iar sistemul îți va genera niște setări care trebuie să fie făcute pe serverul tău. Nu poți face aceste setări pentru domenii publice de email (Gmail, Yahoo, etc.).
Recomandăm ca setările pe server să fie făcute de către o persoană care are cunoștințele necesare.
Pentru a face aceste setări mergi la Setări și apoi selectează Sistem din meniu, caută setarea SenderId  și DKIM și apasă pe Asociază domeniu.
Completează domeniul în fereastra care se deschide și apasă apoi pe Asociază.
Sistemul îți va genera setările DNS pe care trebuie să fie modificate pe serverul tău.
După ce aceste setări au fost făcute pe serverul tău, mergi din nou la Setări – Sistem – SenderId și DKIM și dă click pe Permite.
Important: in functie de refresh-ul DNS al furnizorului tău este posibil ca aplicarea setărilor să dureze până la 24h sau mai mult.
Dacă totul este configurat și setat corect iar setările sunt aplicate pe server, atunci când dai click pe Permite trebuie să primești un mesaj de succes. Dacă primești un mesaj de eroare este posibil ca setările să nu se fi aplicat. Te poți interesa de refresh-ul DNS-ului la furnizorul tău. Dacă și după câteva zile primești eroare te rugăm să ne contactezi.
Important: Uneori, este posibil ca deși lucrurile sunt setate corect pe server, sistemul să genereze totuși eroare. În aceste cazuri, încearcă la setarea CNAME a DKIM să pui un . (punct) la final:
– minicrm._domain.domeniultau.ro. (punct după .ro)
– dkim.minicrm.io. (punct după .io)

Setarea Branded

Prin această setare (care este inclusă în cele de mai sus) se folosește direct domeniul clientului pentru trimiterea de emailuri și se separă față de restul clienților MiniCRM. În acest fel domeniul setat astfel nu mai este influențat în niciun mod de statisticile celorlalți clienți care folosesc domeniile noastre pentru trimiterea de emailuri ci ești complet independent din acest punct de vedere!

Mai jos ai și un video care îți arată modul de setare al celor de mai sus.