Raport Detalii campanii marketing

Pentru a avea acces la acest raport trebuie să ai drept de administrator sau de manager.

Raportul afișează detalii despre campaniile de marketing pe care le-ai setat în sistem. Acesta va afișa detalii legate de trimiterea emailurilor sau a SMS-urilor în masă (către mai mulți clienți în același timp).

Pentru a accesa raportul, din secțiunea de rapoarte a produsului, selectează Detalii campanii Marketing.

Se deschide raporul și îți afișează informațiile legate de campaniile de marketing pe care le-ai derulat. Poți filtra în functie de un anumit interval și să setezi cum anume dorești să fie grupate rezultatele.

Semnificația coloanelor din raport este următoarea:

  • Coloana Status indică statusul actual al automatizării care generează un email.
  • Coloana Carduri indică numărul de carduri care face parte din automatizare.
  • Coloana Deschis indică procentual rata de deschidere a emailului trimis.
  • Coloana Rata de click reprezintă procentul, din totalul de emailuri trimise, în care s-a dat click pe un link introdus în corpul emailului. Pentru ca sistemul să măsoare corect această valoare este important să se insereze un singur link în corpul emailului și să se activeze opțiunea Măsurare click (pentru mai multe detalii consultă pagina emailuri în masă, secțiunea „Măsurarea ratei de click într-o campanie de email marketing„).
  • Coloanele Email sau SMS afișează numărul de emailuri/SMS-uri trimise efectiv.
Numărul de emailuri/SMS-uri trimise efectiv poate diferi de numărul de carduri din cauza faptului că fie pe unele carduri nu există adresă de email/număr de telefon setat, fie adresa de email nu funcționează, fie este un duplicat – respectiva adresă de email sau număr de telefon apare și pe un alt card – iar sistemul detectează automat această situație și trimite un singur email/SMS.

Vei regăsi informații inclusiv legate de platforma de pe care au fost deschide emailurile.