Produsele MiniCRM

Rezumat

Pentru a activa și/sau edita un produs în MiniCRM ai nevoie de drepturi de administrator

Un produs din MiniCRM reprezintă un proces din compania ta și indică pașii de urmat de la prospectare până la o vânzare cu succes, de exemplu.

Structura produsară a sistemului îți permite să gestionezi mai multe procese astfel încât toate datele tale să fie într-un singur loc, ușor accesibile pentru toată echipa.

Produsul Vânzări

Produsul Vânzări (sau auto-vânzări – terminologie folosită datorită faptului că Pipeline-ul acestuia este automat) te ajută să gestionezi vânzările tale atât pentru articole cât și pentru servicii.

Denumirea de auto-vânzări vine de la faptul că în funcție de acțiunile utilizatorului și de modificările pe care acesta le face pe card, acel card trece de la prospectare la în curs de vânzare și apoi poate trece în categoria clienți sau bază de date, statusul cardurilor din acest produs schimbându-se automat în funcție de selecția făcută pe card.

Opțiunea Este decis te ajută să diferențiezi prospecții și să îi abordezi cu prioritate pe cei deciși și cu care ai cele mai multe șanse să închizi vânzarea.

Acest produs este esențial pentru calificarea prospecților. Prin calificare înțelegem evaluarea disponibilității acelui prospect de a cumpăra sau de a accesa servicii precum și importanța pe care vrei să o acorzi acelui prospect.

În funcție de opțiunile selectate, un prospect poate fi:

 1. Prospect necalificat – reprezintă acel prospect care reprezintă cel mai scăzut interes pentru tine de a-i vinde.
 2. Prospect calificat – reprezintă grupul tău țintă de prospecți
 3. Prospect VIP – reprezintă grupul de prospecți importanți.

O altă caracteristică importantă a produsului este aceea că poți modifica foarte ușor stadiul în care te afli cu o oportunitate din opțiunile existente (calificare, în curs, vânzare câștigată sau vânzare pierdută).

Produsul Comenzi

Acest produs îți permite să gestionezi comenzile clienților tăi și este un produs cu Pipeline automat, care se modifică în funcție de acțiunile utilizatorului.

Pagina principală a acestui produs diferă față de celelalte prin prisma faptului că în prim plan este adusă adăugarea de articole precum și alte detalii specifice unei comenzi.

Dând click pe tab-ul Cardul comenzii poți accesa vizualizarea clasică a produsului. În această vizualizare poți adăuga câmpuri în mod normal.

Poți comuta oricând între tab-ul Comandă și tab-ul Cardul comenzii.

Pentru a vedea mai multe detalii legate de produs în care poți gestiona comenzile, consultă pagina dedicată.

Produsul Facturare

Produsul facturare îți permite să emiți facturi clienților tăi. Poți emite facturi normale sau facturi recurente, care se emit automat lunar pe baza unei facturi inițiale setate de tine.

Similar produsului Comenzi, produsul facturare este împărțit în tab-uri Factura și Cardul facturii. De asemenea și produsul facturare este un produs cu Pipeline automat.

Din produsul facturare poți emite și facturi pro forme.

Produsul Oferte

Acesta îți permite să emiți și să gestionezi oferte pentru clienții tăi. De asemenea, poți personaliza șablonul folosit ca bază pentru generarea ofertei pentru a genera un document care să reflecte identitatea companiei tale.

Similar produsului Comenzi, produsul oferte este împărțit în tab-uri Oferta și Cardul ofertei. 

Produsul Avize

Acesta îți permite să emiți și să gestionezi avize de însoțire a mărfii.

Similar celorlalte produse și acesta este împărțit în tab-uri Aviz și Cardul avizului. 

Produsul Helpdesk

Acest produs îți permite să gestionezi sesizările venite de la clienții tăi într-un mod profesionist și eficient.

Spre deosebire de produsele anterioare, acest produs permite configurarea Pipeline-ului conform nevoilor tale. Pentru a configura Pipeline-ul apasă pe din dreapta butonului Filtru. Pentru detalii legate de configurarea Pipeline-ului consultă pagina dedicată.

Pachetul HR

Produsul de HR este ideal pentru tine atunci când…

 • Firma ta este, mai degrabă, micuță (sub 50 de angajați) și nu ai un departament de Resurse Umane dedicat. Managerul este cel care se ocupă de tot ce înseamnă proces de recrutare. Cât privește partea de documente ale angajaților, acestea sunt manageriate tot de o persoană internă.

 

 • Firma ta are un departament de Resurse Umane dedicat, însă acesta lucrează mai mult manual și cu documente fizice. Există o persoană care trebuie să fie deosebit de atentă la expirarea perioadelor de probă, a adeverințelor medicale și a altor documente. Câteodată, se întâmplă se întâmplă să mai întârziați cu diverse date limită.

 

 • În sistemul vostru de MiniCRM sunt multe sarcini generate în mod automat, din automatizări, formulare sau programatorul de întâlniri. De asemenea, atunci când un coleg pleacă în concediu, se întâmplă să mai apară confuzii iar colegii săi să-i atribuie task-uri în absența sa – ceea ce generează diverse blocaje.

 

 • Firma ta are ca obiect de activitate principal recrutarea.

Integrări cu produsul de HR de care e bine să știi

Produsul de HR dispune de două integrări esențiale în procesul de recrutare – BestJobs și eJobs. 

Ca să vezi mai multe detalii despre acestea, te invităm să consulți paginile dedicate: pentru BestJobs aici, iar pentru eJobs aici.

Odată realizată integrarea cu oricare dintre cele două platforme, orice aplicant la un anunț postat de tine pe platforma respectivă va intra direct în MiniCRM, sub forma unui card de oportunitate de candidat.

Câmpurile din MiniCRM se vor completa automat cu informațiile stipulate pe profilul candidatului de pe platforma pe care a aplicat.

De aici, tu vei putea să mergi mai departe cu el în procesul de recrutare sau îl vei putea muta direct în statusul de Candidați respinși.

Cât de personalizabil este produsul de HR?

Produsul de HR vine cu un pipeline prestabilit, însă acesta este complet editabil, atât timp cât, în abonamentul tău, există add on-ul de Editare a pipeline-ului.

În mod similar, poți edita și cardul de oportunitate, astfel încât acesta să corespundă 100% cu procesul tău de recrutare și gestionare a colegilor din firmă.

Ce poți automatiza în produsul de HR?

Câteva exemple de automatizări pe care le poți realiza în produsul de HR sunt:

 • Sarcini deschise în mod automat atunci când ai un nou aplicant la un anunț
 • E-mail-uri automate de respingere către candidații cu care alegi să nu mergi mai departe
 • Remindere pe e-mail sau SMS cu 1 zi înainte de interviul stabilit, pentru candidații pe care îi ai în procesul de recrutare
 • Remindere pentru tine și colegi pe e-mail, SMS sau sub formă de sarcini atunci când un document este pe cale să expire (ex: medicina muncii, instructajul SSM, instructajul SU etc.)

Pentru realizarea acestora vei avea nevoie de add-on-urile de Notificări automate și campanii și Automatizări interne.

Ce extensii poți adăuga în produsul de HR?

Ca oricare alt produs, și produsul de HR are o serie de extensii menite să vină în ajutorul tău. După cum știi, acestea sunt 100% gratuite.

Ca să le accesezi, doar megi în categoria de Extensii de sub numele modului.

Aici o să regăsești o serie de pachete de documente și anexe pe care le poți adăuga în sistemul tău și personaliza ulterior.

Gestionarea sarcinilor acelor colegi care sunt plecați în concediu

Un alt aspect pe care pachetul de HR îl include este un modul separat de Concedii. Pe acesta va trebui să îl adaugi independent de produsul de HR, însă nu va veni cu niciun cost suplimentar (întrucât e inclus în prețul produsului de HR).

Acest produs de Concedii NU este o platformă de gestionare a zilelor de concediu propriu-zise. Cu alte cuvinte, el nu este menit să țină evidența tuturor zilelor de concediu ale colegilor tăi și câte au mai rămas din aceseta la un moment dat.

Ce face produsul de Concedii este să se ocupe de redistribuirea sarcinilor colegilor plecați în concediu.

Ca să vezi cum îl poți seta, consultă pagina dedicată.

Produsul Custom

Produsul Custom este cel mai versatil produs al sistemului, acesta putând fi configurat în aproape orice produs specific este nevoie. Dintr-un produs Custom poți configura oricând un produs personalizabil de vânzări, evenimente, participanți, HR sau orice produs ai nevoie. În mod evident, Pipeline-ul acestui produs este personalizabil. Pentru configurarea Pipeline-ului consultă pagina dedicată.

Adăugarea unui produs nou

Pentru detalii legate de adăugarea unui nou produs consultă pagina dedicată.

Gestiunea articolelor

MiniCRM are o secțiune destinată gestiunii de bază a articolelor și stocurilor. Aceasta este comună produselor Comenzi și Facturare întrucât ambele operează cu articole și/sau servicii.

Pentru a accesa această secțiune click pe de la produsul Comenzi sau Facturare și apoi selectează opțiunea articole.

Se va deschide fereastra secțiunii de gestiune a articolelor

Dacă dai click pe unul din articole, se va deschide cardul respectivului articol în care poți completa câmpurile în funcție de necesități.

Dacă ai nevoie de câmpuri suplimentare, le poți adăuga din colțul din dreapta sus dând click pe cele 3 punctulețe ( .)

Pipeline automat vs. configurat

Diferența între cele două tipuri de Pipeline este evidentă, unul este pre-setat și fix în timp ce celălalt este configurabil și adaptabil.

Diferența dintre ele este dată de scopul pentru care se folosește produsul respectiv. Astfel, dacă îți dorești să îți standardizezi și să eficientizezi procesul de vânzare vei alege un Pipeline automat care este rapid și simplu de folosit. Dacă în schimb, ai un proces mai aparte pe care îți dorești să îl gestionezi în MiniCRM, atunci vei alege un Pipeline configurabil pe nevoile tale.

Activarea serviciului SMS

Serviciul de trimitere a SMS-urilor este contra-cost. Tariful unui SMS diferă în funcție de țara de destinație iar un tabel al tarifelor poate fi consultat aici.

Pentru detalii legate de activarea serviciului, consultă pagina dedicată acestui subiect.