Import de produse/servicii

Pentru a importa bunuri sau servicii ai nevoie de drepturi de administrator.

Poți importa un fișier care conține toate produsele sau serviciile tale în sistem astfel încât utilizarea modulului Comenzi sau Facturare să fie cât mai ușoară și rapidă.

Pentru a importa produse sau servicii în MiniCRM folosește următorul fișier Import produse.

La ce să fiu atent înainte de import?

  • În fișierul de import produse un rând reprezintă un produs sau serviciu.
  • Îți recomand să completezi toate coloanele din fișier însă în mod obligatoriu trebuie să completezi numele produsului, tipul (bunuri sau servicii), unitatea, product group-ul (categoria produsului sau serviciului),  moneda și cota TVA.
  • Când completezi anumite câmpuri (tipul, product group-ul, unitatea) asigură-te că ai completat o valoare care există deja în sistem. Pentru tip poți opta între Bunuri sau Serviciu, pentru unitate poți alege între bucată, ore, zi, săptămână, lună, an, kg, t, m, km, m2, m3, pachet, litru, caracter, cuvânt, pagină, ml, pereche, intervenție, bloc, set, rolă, m liniari, sac, doză iar pentru product group poți alege între Nu aparține nici unei categorii, Servicii de bază sau Produse de bază (asta dacă nu ai modificat acest câmp înainte, caz în care poți folosi una din valorile setate de către tine).
  • Atunci când completezi moneda produsului ține cont de faptul că respectivele produse vor fi accesibile pe facturi sau comenzi doar dacă factura sau comanda este emisă în aceeași monedă ca și produsul sau serviciul.

Import de produse sau servicii

Accesează secțiunea de gesțiune a produselor prin click pe săgeata de lângă numele modulului Factura sau Comenzi și alege opțiunea Produse. Apoi click pe săgeata din dreapta butonului Produs nou și alege opțiunea Importă.

Alege fișierul de import dând click pe Încarcă fișier.

Click pe Importă pentru a începe importul de produse sau servicii.

Click pe Înapoi la Produse pentru a te întoarce la lista de produse și servicii.

Editarea în masă a produselor sau serviciilor

Pentru a edita sau șterge în masă produse sau servicii consultă pagina dedicată acestui subiect.