Import de articole/servicii

Pentru a importa articole (bunuri sau servicii) ai nevoie de drepturi de administrator.

Poți importa un fișier care conține toate articolele sau serviciile tale în sistem astfel încât utilizarea produsului Comenzi sau Facturare să fie cât mai ușoară și rapidă.

Pentru a importa articole sau servicii în MiniCRM folosește următorul fișier Import articole.

La ce să fiu atent înainte de import?

  • În fișierul de import articole, un rând reprezintă un articol sau serviciu.
  • Îți recomand să completezi toate coloanele din fișier însă în mod obligatoriu trebuie să completezi numele articolului, tipul (bunuri sau servicii), unitatea, product group-ul (categoria articolului sau serviciului),  moneda și cota TVA.
  • Când completezi anumite câmpuri (tipul, product group-ul, unitatea) asigură-te că ai completat o valoare care există deja în sistem. Pentru tip poți opta între Bunuri sau Serviciu, pentru unitate poți alege între bucată, ore, zi, săptămână, lună, an, kg, t, m, km, m2, m3, pachet, litru, caracter, cuvânt, pagină, ml, pereche, intervenție, bloc, set, rolă, m liniari, sac, doză iar pentru product group poți alege între Nu aparține nici unei categorii, Servicii de bază sau articole de bază (asta dacă nu ai modificat acest câmp înainte, caz în care poți folosi una din valorile setate de către tine).
  • Atunci când completezi moneda articolului ține cont de faptul că respectivele articole vor fi accesibile pe facturi sau comenzi doar dacă factura sau comanda este emisă în aceeași monedă ca și articolul sau serviciul.

Import de articole sau servicii

Accesează secțiunea de gestiune a articolelor prin click pe săgeata de lângă numele produsului Factură sau Comenzi și alege opțiunea Stoc

Apoi click pe săgeata din dreapta butonului articol nou și alege opțiunea Importă.

Alege fișierul de import dând click pe Încarcă fișier.

Click pe Importă pentru a începe importul de articole sau servicii.

Click pe Înapoi la articole pentru a te întoarce la lista de articole și servicii.

Editarea în masă a articolelor sau serviciilor

Pentru a edita sau șterge în masă articole sau servicii consultă pagina dedicată acestui subiect.