Editarea de articole sau servicii în masă

Pentru a edita articole sau servicii în masă ai nevoie de drepturi de administrator.
Poți edita sau șterge mai multe articole sau servicii în același timp (editare sau ștergere în masă). Pentru aceasta citește și urmează cu atenție pașii de mai jos.
Înainte de a face orice modificare (editare sau ștergere) pe articolele sau serviciile din sistem, îți recomandăm să exporți un fișier care conține datele tale și să îl păstrezi într-un loc sigur. Dacă este nevoie putem folosi apoi la acest fișier pentru restabilirea datelor.

Editarea articolelor sau serviciilor în masă

Pentru a modifica articolele sau serviciile tale în masă va trebui să începi prin a exporta un fișier care conține datele din sistem. Pentru exportul articolelor sau servciilor consultă pagina dedicată.

După ce ai exportat fișierul, modifică datele pentru articolele care te interesează (celelalte articole le poți sterge din fișier și să rămână doar cele pe care le modifici) și apoi salvează fișierul cu modificările făcute.

Pasul următor este să imporți fișierul cu articolele sau serviciile modificate. Dacă ai nevoie de ajutor pentru importul articolelor sau serviciilor, consultă pagina dedicată acestui subiect.

Pentru actualizarea articolelor sau serviciilor este esențial să păstrezi în fișierul de import coloana Id.

Ștergerea articolelor sau serviciilor în masă

Atenție! Acestă operațiune este ireversibilă iar datele pierdute nu pot fi recuperate!

Dacă ai nevoie să ștergi mai multe articole sau servicii din sistemul tău, trebuie să faci în primul rând un export de articole sau servicii din sistem. Aici poți obține ajutor dacă ai nevoie de indicații.

După ce ai făcut export, deschide fișierul și inserează o coloană nouă, la sfârșitul coloanelor deja existente, pe care să o numești Deleted.

Apoi mergi pe fiecare rând din cele pe care dorești să le ștergi și, în dreptul coloanei deleted, pune cifra 1 (unu). La restul articolelor (pe care nu le ștergi) pune cifra 0 (zero).

În acest fel, sistemul va șterge articolele care au completat în coloana deleted cifra 1 iar cele cu 0 vor rămâne nemodficate în sistem.

După ce ai completat cifra 1 și 0, salvează fișierul și importă-l în sistem.

Dacă ai nevoie de ajutor în ceea ce privește importul, consultă pagina dedicată.