Podcast Mindsetters: Pentru antreprenori și manageri, productivitatea înseamnă FOCUS

Productivitatea nu este doar reinterpretată la antreprenori față de angajați, ci este de-a dreptul inversată. (…) Unitatea de măsură pentru productivitatea unui antreprenor este decizia. Un antreprenor este cu atât mai productiv cu cât selectează mai bine oportunitățile din piață. De exemplu, el poate avea o singură întâlnire în care să genereze un parteneriat care să îi tripleze afacerea. A fost productiv? Evident că da.

Andy Szekely este unul dintre cei mai cunoscuți traineri din România. Este antreprenor, autor și speaker. A scris cartea „Ghidul productivității”, în care descrie cum produc valoare cei mai buni angajați, experți și antreprenori.

Mai multe despre activitatea lui, pe website-ul său: https://www.andyszekely.ro/

Andy Szekely este primul invitat din sezonul 2 al podcastului Mindsetters, unde timp de 45 de minute ne explică despre cum se măsoară productivitatea unui antreprenor, cum se poate îmbunătăți și ce trucuri există pentru asta.

Despre productivitatea task-urilor, prioritizare și oportunități

În literatura clasică despre productivitate, regăsim de obicei acea viziune valabilă doar pentru afacerile care aveau o linie de producție. Acolo, productivitatea este simplu de măsurat și ține doar de numărul de unități produse per unitatea de timp.

Dar pentru un antreprenor, lucrurile nu sunt la fel de simple. Pentru el e mai puțin important câte sarcini închide în unitatea de timp. Dincolo de productivitatea clasică, el operează cu alte concepte: decizie, prioritizare, oportunități. Antreprenorul este cu atât mai productiv cu cât aduce în companie noi oportunități. O decizie bună luată de antreprenor poate influența masiv productivitatea ulterioară a tuturor celor care vor lucra în ceea ce se naște din acea decizie.

De asemenea, pentru antreprenor, motivația este diferită de cea a unui angajat. Antreprenorul dezvoltă afaceri și își asumă riscuri pentru a obține libertate. Spre deosebire de majoritatea angajaților, care de fapt își vând timpul pentru siguranță și predictibilitate.

Pentru mai multe detalii, ascultă podcastul integral.