Integrarea cu Facebook Lead Ads

În funcție de opțiunile activate în cadrul abonamentului tău este posibil să nu ai acces la această funcționalitate.

Formularele standard din MiniCRM pot fi conectate cu formularele Facebook folosite în campanii de Lead generation de pe Facebook.

Folosind această opțiune, datele de contact ale lead-urilor vor intra în sistem și se va crea câte un card pentru fiecare lead înscris pe Facebook.

Dacă ai nevoie de detalii legate de Facebook Lead Ads poți consulta pagina dedicată acestui subiect.

Integrarea MiniCRM – Facebook Lead Ads

1.) Crează un formular standard

Pentru început trebuie să creezi și să setezi un formular în MiniCRM care să conțină câmpurile de care ai nevoie (de cele mai multe ori este nevoie de un câmp de nume, adresă de email și telefon). Uneori poate fi nevoie să adaugi câmpuri pe cardul de oportunitate pentru a le folosi apoi în formular.

Dacă ai nevoie de ajutor legat de adăugarea de câmpuri poți citi acest articol sau poți citi articolul legat de construcția formularelor.

Atenție! Facebook folosește un singur câmp pentru nume și prenume în timp ce sistemul MiniCRM folosește două (unul pentru nume și unul pentru prenume). Astfel, în formularele pe care le vei conecta cu Facebook, poți elimina câmpul Nume și să păstrezi doar cel pentru prenume.

2.) Verificarea privilegiilor Facebook

Verifică sa ai privilegii Page admin pe pagina de Facebook în secțiunea Facebook Business Settings.

3.) Setează dreptul Lead Access

Tot în secțiunea Facebook Business Settings, în secțiunea Integrări/Lead access setează accesul la tab-ul People a paginii selectate.

4.) Construiește formularul Facebook

Mai departe este nevoie să construiești un formular Facebook pentru a colecta date. Dacă nu ai construit deja un formular, poți crea unul în tab-ul Publishing Tools – Forms library.

Pentru a realiza conexiunea între MiniCRM și Facebook este nevoie să accesezi tab-ul Settings și să setezi opțiunea Shared alegând valoarea Open.

5.) Loghează-te în aplicația MiniCRM Facebook Lead Ads Connector

Accesează pagina de internet fb.minicrm.io și loghează-te cu contul tău Facebook.

6.) Alege pagina și formularul pe care dorești să le sincronizezi

Selectează pagina Facebook care conține formularul pe care dorești să îl sincronizezi cu MiniCRM.

Lead-urile vor fi sincronizate cu MiniCRM doar dacă toate drepturile sunt setate pe respectivele pagini (Page admin și Lead access). În caz contrar, paginile vor apărea în listă însă lead-urile nu vor fi sincronizate cu sistemul.

7.) Alege formularul Facebook

Selectează formularul pe care dorești să îl sincronizezi

8.) Copiază codul formularului din MiniCRM

În MiniCRM accesează secțiunea Formulare, deschide formularul pe care dorești să îl conectezi cu Facebook și copiază codul Javascript al formularului.
Apoi inserează codul copiat în pagina MiniCRM Facebook Lead Ads Connector și apasă Connect.

9.) Alege câmpurile corespondente în MiniCRM

Alege ce câmpuri ale formularului Facebook vor fi incluse și conectate cu formularul MiniCRM. Apasă Save la final.

10.) Acordă drepturi Lead access

Acordă drepturi pentru MiniCRM Lead Ads Connector în setările Facebook Business pentru a descărca lead-uri. Selectează conectorul și dă click pe Assign Access. Asigură-te că există cuvântul Access lângă un punct verde la capătul liniei.

MiniCRM Lead Ads Connector nu va apărea în această listă până nu conectezi cel puțin un formular respectând pașii de mai sus.

Este important să faci aceste setări, în caz contrar lead-urile nu vor ajunge în MiniCRM.

11.) Verifică conexiunea

Accesează secțiunea Leads Setup apoi în tab-ul Publishing Tools și verifică statusul MiniCRM Lead Ads Connector.

12.) Testează formularul

Folosește pagina https://developers.facebook.com/tools/lead-ads-testing pentru a testa formularul. Folosind optiunea Create lead se va crea un lead de test care, dacă totul este setat corect și ai respectat pașii până aici, va crea un card în sistemul tău MiniCRM.

 

Video tutorial: Conectarea formularelor Facebook cu MiniCRM