Sincronizarea datelor prin XML

În funcție de opțiunile activate în cadrul abonamentului tău este posibil să nu ai acces la această funcționalitate.

Sincronizarea datelor prin XML permite unei terțe aplicații să actualizeze date din MiniCRM.

Sincronizare XML vs. API

  • MiniCRM API: permite accesul la modificarea datelor. Poți căuta, interoga și modifica date de pe carduri. Se folosește atunci când datele din alte aplicații depind de datele din MiniCRM sau atunci când cantitatea de date transferată este relativ scăzută.
  • Sincronizarea datelor prin XML: este o sincronizare unidirecțională a unei informații din MiniCRM. Se folosește atunci când ai nevoie să transferi cantități mari de date și nu este nevoie de un transfer în timp real. Transferul poate dura de la câteva ore la o zi.

În timpul unei sincronizări de date XML, aplicația terță generează un fișier XML într-un format acceptat care este descărcat și procesat de către MiniCRM ca și răspuns la o apelare API. Sistemul actualizează cardurile sau creează altele în funcție de nevoie. Nu este nevoie să fie retransmis fiecare card sau câmp întrucât MiniCRM poate procesa fișiere parțiale XML care conțin doar datele modificate.

Sincronizarea datelor prin XML poate actualiza milioane de carduri.

Sincronizarea XML printr-un request tip POST

Există posibilitatea încărcării unui fișier XML într-un produs MiniCRM printr-o cerere de tip POST iar pentru această operațiune este nevoie să apelezi un URL de forma:

https://SystemID:APIKey@r3.minicrm.hu/Api/SyncFeed/SystemID/Upload
  • ID-ul Sistemului – (sau SystemID) și este compus din maximum 5 cifre și îl găsești în adresa URL a contului MiniCRM și este afișat imediat după r3.minicrm.ro/ (sau r3.minicrm.io/ sau r3.minicrm.hu).
  • Cheia API – (sau APIKey) – cheia API poate fi generată din sistem de către un administrator. Pentru aceasta mergi la Setări – Sistem – Generează o nouă cheie API. Dacă s-a generat deja o cheie API, există posibilitatea de a genera o nouă cheie sau de a o șterge pe cea existentă.

Un exemplu de fișier XML poți găsi dând click pe link-ul următor: Fisier_exemplu

Servicii disponibile

Trimiterea unui fișier XML

Exemplu fișier XML

Utilizarea unui identificator extern