Managementul Proiectelor

Sarcini, termene, responsabili și rezultate. Vezi în timp real tot ce se întâmplă în compania ta.

Reduci nevoia de ședințe și apeluri de verificare

Problemă

David este managerul unei companii cu 50 de angajați. 80% din timpul său e consumat de ședințe și de telefoane și email-uri cu angajații.

Pentru a știi care este statusul unui proiect, de regulă e nevoie să sune responsabilii de mai multe ori.

Soluție

Cu MiniCRM, David deschide dashboard-ul și vede care este situația fiecărui proiect, în timp real. Vede care proiecte au depășit deadline-ul, pentru care sarcini e necesar un review din partea lui, care urmează să fie îndeplinite în ziua respectivă și de către cine. Nu mai are nevoie de ședințe lungi și de apeluri cu angajații pentru a înțelege ce se petrece.

Control, chiar și când angajații lucrează de la distanță

Problemă

Corina a fost nevoită să implementeze un model de lucru hibrid, în care angajații pot lucra de acasă. Ea se teme că, dacă nu îi supraveghează direct, aceștia vor lucra mai puțin.

Soluție

Pasul 1: Cu MiniCRM, Corina nu trebuie să spioneze angajații sau să numere minutele. Ea poate consulta rapoarte de activitate automate, în care observă ce și cât s-a lucrat. Consultă numărul de sarcini închise pe zi (per angajat și per echipă) și durata de realizare a proiectelor.

Pasul 2: Din fericire, vede că acești indicatori nu scad o dată cu home office-ul. Chiar dimpotrivă. Așadar, va păstra modul de lucru actual..

Siguranța că proiectele sunt executate la timp

Problemă

Pentru că nu are un sistem organizat de lucru, echipa lui Ștefan depășește frecvent termenele-limită.

Soluție

Pasul 1: Cu managementul de proiect de la MiniCRM, Ștefan implementează un mod de lucru nou. Acum, echipa lucrează în sprint-uri a câte 2 săptămâni. În prima zi de luni, toate proiectele și sarcinile de lucru sunt organizate pe un board în sistem, fiecare cu un deadline și un responsabil.

Pasul 2: Ștefan verifică rapid, o dată pe zi, progresul acestor sarcini, de la faza de idee, până la cea de “sarcină finalizată”. Dacă progresul e prea lent pe unele proiecte, le alocă mai multe resurse, astfel încât, la finalul celor 2 săptămâni, totul să fie executat..

Ușor de utilizat, chiar și cu multiple proiecte paralele

Problemă

Adriana folosește un instrument de project management în activitatea companiei, dar, pentru că are mai multe echipe care lucrează în paralel, îi este greu să le urmărească pe toate în același loc și sistemul actual i se pare greoi.

Soluție

Pasul 1: Adriana trece la MiniCRM. Aici, poate seta categorii diferite, în același sistem de project management. Astfel, are un board pentru Marketing, unul pentru Vânzări, unul pentru Helpdesk, unul pentru Execuție ș.a.m.d.

Pasul 2: Atunci când un proiect a fost finalizat într-un modul și trebuie să treacă în altul (e.g. din Marketing în Vânzări sau din Vânzări în Execuție), acest lucru se face cu un simplu click.

Pasul 3: Adriana folosește culori diferite pentru fiecare categorie, dar și pentru proiecte, în funcție de urgența/prioritatea fiecăruia. Aceste detalii, plus sistemul drag&drop, fac ca totul să fie foarte ușor de urmărit.

Telekom Emiral Pallex Auchan