Sincronizarea sarcinilor în Google Sheets

Sistemul permite sincronizarea sarcinilor în Google Sheets și, în acest mod, îți poți construi rapoarte în legătură cu sarcinile, de exemplu.

Astfel, pentru a-ți sincroniza lista de sarcini în Google Sheets este nevoie, înainte de toate, să creezi un filtru care să includă cardurile pe care se regăsesc sarcinile de care ai nevoie.

Dacă ai nevoie de ajutor în construcția filtrului poți consulta pagina dedicată acestui subiect.

Pași pentru sincronizarea sarcinilor în Google Sheets

1.) Primul pas constă în construcția filtrului care va fi sincronizat

În imaginea de mai sus am pus ca și condiții de filtrare Sarcina viitoare să fie setată (adică să existe o sarcină viitoare setată) și Status – deschis (pentru a prelua în filtru doar sarcinile deschise). Aceste condiții pot fi modificate după cum ai nevoie.

După ce am setat condițiile filtrului, am activat vederea tabelară a acestuia pentru a-mi seta propriile coloane. Apoi am salvat filtrul.

2.) Pasul următor este sincronizarea filtrului

Pentru aceasta alege opțiunea Exportă iar apoi Sincronizează cu Foile de Calcul Google (din zona Sarcini)

Mai departe este nevoie să preiei link-ul filtrului

3.) Inserarea link-ului în Google Sheets

Link-ul copiat anterior il vei introduce într-o foaie de calcul Google și în câteva momente datele vor fi afișate

Vei observa probabil faptul că în CRM am avut două carduri afișate ca și rezultat în filtru în timp ce în Google Sheets există mai multe rânduri. Aceasta se întâmplă pentru că pe unul din cele două carduri returnate în filtru există mai multe sarcini deschise iar această sincronizare le va prelua pe toate.

Mai departe există posibilitatea de a-ți construi rapoarte pe baza datelor obținute astfel sau de a le prelucra după cum ai nevoie.