Sincronizarea filtrelor și filtrul segment

Sincronizarea unui filtru:

După cum deja știi filtrele sunt o unealtă foarte importantă în MiniCRM. Prin această funcționalitate vei putea sincroniza rezultatele unui filtru din sistem cu o foaie de calcul Google (din Google Drive), unde vei putea creea rapoarte, dashboard-uri sau grafice pe baza acelor informații.

Odată creat și salvat un filtru, butonul de va fi activ. Din opțiunile respective va trebui să alegi <Sincronizează cu foile de calcul>.

În următorul ecran alege opțiunea de <Shared> pentru a obține linkul de sincronizare pentru acel filtru.

Copiază acel link și introdu-l în celulă 1A a unei foi de calcul din Google Drive.

Odată afișate datele în acel document vei putea deschide o nouă foaie de calcul unde să te folosești de formule pentru a crea un raport pe baza datelor din MiniCRM.

Nu modifică datele care se sincronizează cu foaia de calcul. Ele sunt doar o imagine și link-ul nu va mai funcționa. În cazul în care vrei să faci o modificare a unei informații dintr-un câmp fă-o direct în MiniCMR iar ea se va updata și în foaia de calcul.

Sistemul da un refresh al datelor odată pe ora.

Filtru segment:

Un filtru segment te va ajută să filtrezi informații într-un modul pe baza datelor dintr-un filtru din alt modul. 

Acest tip de filtru va afișa rezultate doar  în cazul în care cardurile din cele 2 module sunt deschise pe aceași companie/persoană. 

Exemplu: Dacă într-un modul am clienți și în altul facturi aș vrea să văd pe câți clienți am facturi scadente. Pot să îmi creez un filtru segment în modulul de facturare pe toate facturile scadente, apoi în modulul vânzări să filtrez baza de date după acel filtru segment pentru a vedea numărul de clienți cu întârzieri.

Odată salvat un filtru el poate fi marcat că și segment dând click pe săgeata de lângă butonul salvează și alegând opotiunea cu același nume.

Odată marcat că și segment el poate fi folosit că și condiție de filtrare în alt modul. Pentru a folosi acea condiție într-un filtru va trebuie să mergi pe <Altele> apoi <Segment>.

În codiția de filtrare alege numele filtrului și da click pe OK.

Pe lângă condiția de segment poți combină și alte condiții dacă e nevoie.