Sincronizarea datelor în Google Sheets

Pentru a sincroniza datele din MiniCRM în Google Sheets ai nevoie de drepturi de administrator.
Poti folosi funcția de sincronizare a datelor între MiniCRM și Goolge Sheets:
  • Pentru a-ți construi un raport specific de care ai nevoie.
  • Pentru a-ți construi o listă de date specială în care poți adăuga informații din mai multe module MiniCRM.
  • Pentru a crea o listă care conține informații extrase din MiniCRM. La această listă poți da acces inclusiv unei persoane care nu are cont în MiniCRM.
Odată sincronizate, datele se actualizează automat o dată pe oră (la oră fixă – 10, 11, 12, etc.) în Google Sheets.

Sincronizarea datelor cu Google Sheets

Pentru a sincroniza datele din MiniCRM cu Google Sheets este nevoie să creezi un filtru care să includă cardurile pe care dorești să le sincronizezi. Dacă ai nevoie de ajutor în construcția filtrului, consultă pagina dedicată. După salvarea filtrului, click pe Exportă și alege opțiunea Sincronizează cu Foile de Calcul Google.

În fereastra care apare selectează Shared și apoi vei obține un cod unic pe care îl poți copia și insera apoi în foaia de calcul Google.

Datele vor fi afișate și sincronizate cu Google Sheets.

Odată importate datele, poți să îți creezi rapoarte sau grafice în Google Sheets. Sau poți face calcule pe baza datelor (poți calcula, de exemplu, suma tuturor ofertelor pe o anumită lună).

Poți consulta pe pagina de Help a Google Sheets toate funcțiile pe care le oferă această platformă.

Limita de rânduri sincronizate în Google Sheets este de maximum 8000 de rânduri și aceasta poate suferi modificări din partea Google fără o notificare prealabilă.
Dacă ai nevoie să sincronizezi cu Google Sheets doar anumite câmpuri, poți da click pe vederea tabelară (butonul) a filtrului  și să alegi ce câmpuri să se sincronizeze.

Sincronizarea listei de produse sau servicii cu Google Sheets

Poți alege să sincronizezi și produsele sau serviciile cu Google Sheets. Pentru aceasta, alege opțiunea Sincronizează cu Foile de Calcul Google din secțiunea de produse și urmează pașii de mai sus.