Șabloane

Șabloanele te vor ajută să fi și mai eficient când vine vorba de a adaugă task-uri sau a trimite email-uri din MiniCRM.

Având un proces liniar și bine definit, vei întâlni sarcini sau email-uri pe care le vei folosi/trimite foarte des în pașii tăi de vânzare.

Pentru a accesa zona de Șabloane trebuie să apeși pe săgeata de lângă modulul în care vrei să adaugi un șablon și apoi <Șabloane>.

Poți folosi 4 tipuri de șabloane (Șablon de email, sms, sarcina sau document).

Pentru a crea un șablon nou da click pe butonul <Șablon nou> și alege tipul de șablon dorit.

Modalitatea de a crea un șablon este asemănătoare indiferent de tipul șablonului pe care vrei să îl folosești.

Creearea unui șablon de tip email:

Setări ale șablonului:

Numele șablonului – numele pe care vrei să îl dai acestui șablon pentru a-l diferenția în lista (va fi vizibil doar în MiniCRM)

Subiectul șablonului – subiectul email-ului pe care îl creezi (va apărea și clientului când îl vei trimite)

Folder – poți adugă șabloanele în diferite foldere în funcție de tipul lor

Conținutul șablonului (email-ului) – aici vei adaugă conținutul șablonului (textul din email). În această zona te vei putea folosi de variabile pentru a aduce anumite informații de pe cardul de oportunitate în mail-ul tău înainte de a-l trimite (Exemplu: Numele persoanei către care trimiți email-ul, dată vizitei etc). În cazul în care în acele câmpuri de pe cardul de oportunitate nu există informații sistemul nu va adaugă nimic în plus în template.

Pentru a folosi variabilele vei da click pe butonul <Inserează Variabile> care este reprezentat de o piesă de puzzle în bară de butoane. Variabilele au următorul format: {%variable%}.

Poți modifică oricând un șablon și pentru asta este suficient să mergi în zona de “Șabloane”, să deschizi acel șablon și să faci modificările dorite.

Cum salvezi foldere:

Poți crea foldere/categorii pentru a găși șablonul dorit cât mai repede.

Poți customiza zona de foldere mergând în zona “Șabloane” apoi dând click pe cele 3 puncte verticale și <Personalizează folderul>.

Pentru a șterge un șablon, va trebui să îl accesezi, să dai click pe cele 3 puncte verticale și acolo vei găși opțiunea <Mută în coșul de gunoi>. Confirmă acțiunea si șablonul va fi șters

În partea dreapta jos a zonei de “Șabloane”  o să găsești <Coșul de gunoi> în cazul în care vrei să re-activezi un șablon șters.

Odată ales un șablon din zona de “coș de gunoi” este suficient să apeși pe butonul vede de re-activare și acesta va figura din nou în categoria de unde a fost șters.

Folosirea unui șablon de tip sarcina:

Pentru a ne folosi de un șablon de tip sarcina, în loc să dăm click pe butonul “Sarcina nouă” vom da click pe săgeata de lângă el și vom alege opțiunea <Sarcina nouă dintr-un șablon>.

În următorul ecran vei avea o lista cu toate șabloanele de tip sarcina de unde vei putea să îl alegi pe cel dorit.

Șabloane de tip document:

Cu MiniCRM poți genera un document pdf folosindu-te de un șablon și variabilele din sistem.  Exemplu: Poți folosi această funcționalitate pentru a genera din 2 click-uri un contract cadru.

Sunt două moduri în care poți crea acest tip de șablon.

  1. Crearea șablonului direct în MiniCRM – folosește pașii de la începutul acestui document pentru a crea șablonul de tip document folosindu-te de variabilele din sistem.
  2. Creează șablonul direct în Google Docs și folosește variabilele din MiniCRM modificându-le structura înainte să le copiezi în Google Docs. 

Exemplu – variabilă din MiniCRM: {%variable%} 

               –  variabilă pentru google docs:  ${variable}

 

Prima dată când vei genera un document cu un șablon din Google Docs sistemul îți va cere să te loghezi cu acea adresa de gmail unde ai salvat șablonul.

Poți genera astfel de documente folosind câmpul de tip <Atașament nou> de pe cardul de client/oportunitate.

Video creere șablon și testare: