Trimiterea E-mailurilor (e-mail în masă)

E-mailurile în masă pot fi trimise folosind filtre salvate. E-mailurile sunt trimise cardurilor introduse/implicate în acel filtru.

Ai mai multe opțiuni

  Înainte de a planifica o campanie de e-mail, te rugăm citește politica noastră SPAM.

Citește următoarele informații: Spam: toleranță zero

Campanii de e-mail

Poți trimite e-mailuri în masă cardurilor care au fost introduse într-un filtru creat (salvat). Poți trimite șablonul pregătit imediat sau îi poți programa trimiterea pentru o dată ulterioară.

Pentru a crea o campanie de e-mail de succes, trebuie ca mai întâi sau definești grupul țintă. Pentru a face asta, citește descrierea noastră cu privire la filtre. E-mailurile personalizate aduc rezultate mai bune. MiniCRM oferă diferite opțiune pentru a-ți adapta filtrele și șabloanele nevoilor tale.

Citește următoarele informații: Crearea fltrelor

Test A/B

Prin testarea A/B se decide care dintre cele două șabloane, din cele două versiuni existente, este mai eficient. Ambele șabloane sunt trimise unui eșantion de contacte din grupul țintă. Rata este 50-50%. După test (câteva zile), șablonul care a avut o rată mai mare de click va fi trimis destinatarilor rămași.

Este important să aștepți minim 2 zile pentru a aduna destule click-uri, astfel încât sistemul poate decide care dintre cele două șabloane este mai bun.

Limitarea trimiterii e-mailurilor

Poți limita trimiterea centrală a e-mailurilor în masă pentru a reduce/ evita dezabonarea. Poți seta anumite limite zilnice sau săptămânale. Sistemul măsoară numărul de e-mailuri trimise în săptămâna curentă unor persoane și decide dacă un client ar trebui să mai primească e-mail sau nu (cu alte cuvinte, măsoară cui i s-a trimis deja e-mail și trimite persoanelor care nu au primit încă). În aceste fel eviți ca destinatarii să primească prea multe e-mailuri.

SIstemul măsoară (numără) e-mailurile trimise prin secvențe de follow-up. Este recomandat să setezi o limită care care permite trimiterea de1-2 e-mailuri pe săptămână, pe lângă e-mailurile generale. Poți limita trimiterile fără testarea A/B.

Campanii de e-mail pentru mai multe zile

Ce se întâmplă dacă un client nu primește e-mailurile în masă din cauza limitărilor? Le va trimite sistemul cu o zi după ziua trimiterii originale sau după două zile? În MiniCRM ai posibilitatea să setezi campanii pentru astfel de intervale.

Făcând click pe butonul Detalii, poți să verifici cât de multe e-mailuri vor fi trimise și în care zile.

Definirea numărului de e-mailuri trimise

Poți limita campaniile de e-mail definind numărul de destinatari. Este util în acele situații în care ai vrea să măsori termenul mediul de trimitere a unui e-mail și efectul său pe un grup targetat și să trimiți e-mailul la partea rămasă din grup mai târziu. Sau când te angajezi să trimiți un număr specific de email-uri (din cauza unei comenzi).

Vezi numărul de carduri filtrate pe Limit tab în câmpul Numărul de carduri. Aici poți seta cât de multe carduri ar trebui să primească e-mailul.

Dacă vrei să trimiți e-mailuri unui filtru și numărul de carduri nu este afișat, click pe butonul Update (Actualizează) alăturat câmpului Numărul de carduri. În acest fel numărul de carduri introdus în filtru este afișat.

Inactivarea campaniilor înainte de trimitere

Poți inactiva trimiterea acelor e-mailuri care este setată pentru mai târziu (e-mailurile în masă le poți trimite în acest moment sau le poți programa pt. trimitere mâine, la 17; spre exemplu, dacă setezi ca un e-mail să se trimită mâine la 17.00, poți să îl anulezi până atunci). Trimiterile programate sunt afișate printre secvențele de follow-up în module.

Doar administratorii pot opri trimiterea de e-mailuri. Dacă ai dubii cu privire la setările unei campanii, cere ajutorul administratorului.

Sistemul de Trimitere a E-mailurilor

Dacă vrei să trimiți:

  • Mai puțin de 12 mesaje simultan, acestea vor fi trimise imediat

  • 13-250 mesaje simultan, acestea vor fi trimise cu o întârziere de câteva minute

  • 250 sau mai multe mesaje simultan, acestea sunt ocazional trimise cu o întârziere de câteva ore.